We use cookies to improve user experience and analyze website traffic.

I Agree

Kickoff AI Compliance Check project

LegalAIR en het AI Innovation Center zijn verheugd om aan te kondigen dat de kickoff van het AI Compliance Check project op 19 januari heeft plaatsgevonden. Dit project heeft als doel om de naleving van regelgeving en de ethische implicaties van AI-systemen te evalueren. De belangrijkste projectpartners waren hierbij aanwezig en zijn enthousiast om samen te werken aan het project.

De volgende stappen in het project zijn:

  • Interviews met stakeholders om hun input te verzamelen voor de ontwikkeling van de AI assessment.
  • Ontwikkeling van de AI assessment zelf, waarin we de naleving van de regelgeving en de ethische implicaties van AI-systemen zullen evalueren.
  • Uitvoeren van twee pilots om de assessment in de praktijk te testen.

LegalAIR zal regelmatig updates geven over de voortgang van het project en de resultaten die worden behaald. Deze updates zullen onder andere te vinden zijn op https://ai-compliance.nl/

Over het AI Innovation Center: Het AI Innovation Center is opgericht om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie te versnellen en de toepassingen daarvan te verbeteren. Het center werkt samen met partners uit de industrie, academische wereld en overheid om innovaties in AI te ontwikkelen en te verspreiden.