We use cookies to improve user experience and analyze website traffic.

I Agree

Door de ontwikkelingen van de laatste jaren is er steeds meer mogelijk met AI. Zelfrijdende auto's beginnen een realiteit te worden en systemen als Siri worden steeds beter. Maar is er nog meer mogelijk? Hoe kan u samen met een andere partij data en expertise combineren om een beter AI-systeem op de markt te brengen? Hoe kan u een AI-systeem verkopen? Antwoorden op deze vragen en meer vind u op deze pagina over de mogelijkheden met AI.

News


Toch geen AI als uitvinder van een patent in Australië

Vorig jaar publiceerde we al een artikel over de mogelijkheid om een AI als uitvinder van een octrooi aan te wijzen. De ontwikkelaar van DABUS, een AI die nieuwe ideeën bedenkt, had octrooiaanvragen ingediend in de EU, Zuid-Afrika en Australië. In de EU werd niet geaccepteerd dat een AI-systeem de uitvinder zou zijn, in Zuid-Afrika wel. In Australië ging het [...]

Een AI als uitvinder?

Kan een AI-systeem aangewezen worden als uitvinder op een octrooiaanvraag? Er wordt door juristen al langer een discussie gevoerd over de vraag of een AI-systeem de uitvinder van een octrooi kan zijn. Prof. Ryan Abbott is van mening dat dit mogelijk zou moeten zijn en dat de wet hier tekort schiet. Geen enkel land heeft hier namelijk een specifieke wettelijk [...]

Events


Veel activiteiten rond AI op Zorg & ICT event

Op 2, 3 en 4 november vindt het Zorg & ICT event plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Drie dagen lang ontmoeten professionals uit de gezondheid- en zorgsector elkaar om elkaar te inspireren, kennis op te doen en ervaringen te delen. In samenwerking met de NL AIC worden maar liefst 8 sessies in het programma gewijd aan AI voor gezondheid en zorg. Daarnaast is er een themagerichte matchmaking-koffiehoek, een pitch podium en een besloten lunchbijeenkomst voor deelnemers van de NL AIC.

2 november:

 • Vijf voorbeelden hoe u uw ziekenhuis kunt verbeteren met AI
 • Succesvol AI implementeren
 • Ethiek en technologie in de zorg: hoe zit dat?

3 november:

 • Besloten lunchsessie voor deelnemers van de NL AIC
 • AI voor de zorg: wat levert dat op?
 • Leren over AI in de zorg

4 november:

 • Samenwerken, de sleutel voor succesvolle AI?
 • Sneller leren met data en AI: voorbij de quick wins, op naar de big wins.
 • Verantwoord data delen tussen zorginstanties

Kortom, een programma dat niet te missen is voor iedereen in Nederland die bezig is met zorginnovatie. Meld u vandaag nog aan!

De lunchsessie wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland. Deelnemers van de NL AIC kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Holland High Tech event 2021

Op 2 november 2021 vindt het Holland High Tech (HHT) Najaarsevenement plaats in Eindhoven. Op dit event krijgt de High Tech wereld de kans om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Tijdens de interactieve sessies wordt er inzicht gegeven in de nieuwste High Tech innovaties en samenwerkingen en krijgen deelnemers de kans om mee te bouwen aan de gezamenlijke voorstellen voor het Nationale Groeifonds.

Vanuit de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) leveren coalitiemanager Kees van der Klauw en coördinator van de werkgroepen Research en Innovatie, en Internationaal, Stefan Leijnen, allebei een inspirerende bijdrage aan twee verschillende sessies: High Tech groeikansen voor onderzoek en innovatie (Stefan Leijnen) en High Tech internationale groeikansen (Kees van der Klauw).

Interesse?

Meer informatie en wilt u zich aanmelden? Dat kan via deze link. Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, maar u kunt zich aanmelden voor de reservelijst. Daarnaast krijgt u een videoverslag na afloop én krijgt u voorrang bij een volgend event.

ECP Jaarfestival 2021

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. Het thema van de dag is digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving. De Nederlandse AI Coalitie levert een bijdrage aan het programma.

Terwijl de samenleving het afgelopen jaar tot stilstand kwam, raakte de digitalisering in een stroomversnelling. Dit heeft ECP doen inzien dat we digitalisering hard nodig hebben, wat het ons oplevert en wat de keerzijde van deze stroomversnelling is. In deze digitale transitie, die nog in volle gang is, beweegt ECP zich als verbinder en aanjager van initiatieven die ervoor zorgen door te kunnen stromen naar een veerkrachtige digitale samenleving, waarin iedereen meedoet. 
 
Samen met partners geeft ECP met nieuwe energie actief richting geven aan de kwaliteit van de snel groeiende digitale samenleving. Welke keuzes maken we en waar kan gemeenschappelijk – bedrijven, overheden, kennisinstanties en maatschappelijke organisaties – worden doorgepakt om de kansen van digitalisering op een verantwoorde wijze te benutten? 

DDMA Afternoon Update AI: How Covid F**cked my AI Model

On November 11th, the DDMA AI committee is hosting an Afternoon Update. We’ll be looking at COVID and how changing consumer behavior has had an effect on AI models, under the catchy name: ‘How COVID F**cked my AI-Model’. We are looking at the models we worked with, what changed, and what was done to address this changed consumer behaviour. But most importantly, we discuss what we can learn from a situation like this.

This event will be held live at Lab111 in Amsterdam. As organizer we will follow the current protocols against COVID given by the Dutch government.

https://ddma.nl/events/afternoon-update-ai-how-covid-fcked-my-ai-model/ 

Evenement deelnemers NL AIC: Algoritmen die werken voor iedereen

Op 23 november 2021 organiseert de Nederlandse AI Coalitie een evenement exclusief voor haar deelnemers en partners. Het programma onderstreept de meerwaarde van samenwerking op AI-gebied in Nederland en de NL AIC en is gericht op AI-kennisoverdracht, inspireert door resultaten en toepassingen in de praktijk te laten zien en biedt een netwerkmogelijkheid voor deelnemers en partners van de coalitie onderling.

Tijdens het evenement worden onderwerpen van gemeenschappelijk belang voor alle economische en sociale sectoren behandeld en komen ook onderwerpen uit verschillende AI-toepassingsgebieden aan bod met bijdragen vanuit de werkgroepen van de coalitie, partners en regionale ecosystemen in Nederland. Het programma wordt opgebouwd rond vier tracks:

 • AI en Business (opleiding en training, strategie, management) 
 • AI en Wetenschap (techniek, algoritmiek, research) 
 • AI en Maatschappij (mensgerichte AI, wetgeving, burgers)
 • AI for Change (diversiteit, inspirerend, duurzaam)

Interesse?

Deelname aan het evenement is exclusief voor deelnemers van de NL AIC. Overweegt u deelnemer te worden? Bezoek dan deze pagina voor meer informatie.